flashbacks

Åkte jag till ett regnigt Ayia Napa i tisdags eller? Nej, jag åkte till Linnéuniversitetet i Växjö för insparksvecka.
Jag var riktigt nervös för att åka till skolan. Träffade två killar direkt på bussen som var assköna och skulle gå i min klass. Såg det på dem att de skulle gå CSM, haha. Efter en stunds häng i ett klassrum med alla 24 som var där (fattades 17) så gick vi ut och lekarna började. Vi har hittat på det mesta och i allt inkluderades självklart alkohol. Det spelade ingen roll om vi hade samling vid 11 på morgonen, det började redan då. Det värsta men också det roligaste var helt klart vinbrännbollen! Någon hade räknat ut att han/hon hade druckit minst 17 glas vin under dessa tre rundor som vi körde. Hahah! Gratis och livsfarligt. Vid varje kon var man tvungen att dricka ett glas så ni kanske förstår att det inte var svårt att bli full..
Samma kväll som vinbrännbollen åkte jag Hanna och Rebecca (två kanontjejer i klassen) hem till mig, lagom nykter började jag laga lax med broccoli. Det tyckte de var riktigt gott och ville gärna komma tillbaka fler ggr. Efter det åkte vi hem till en kille i klassen på förfest och sen gick vi ut på Loft i stan och dansade i många timmar.
När jag vaknade dagen efter hade jag sån äcklig träningsvärk i hela kroppen efter brännbollen, hade ju inte kastat en boll med all kraft på vääldigt länge. Och hoppa runt i ett kongatåg i över en timma på kvällen hjälpte nog till för benen.
Igår var första kvällen för denna termin som Sivans var öpptet. Det är ett uteställe på campus. Och självklart blev det fullt ös medvetslös igår också. Först på dagen var kära mor här och gick på stan och handlade mat med mig, sen stressade jag in i duschen och sen slänge jag mig iväg för att möta upp Hanna och sen drog vi till Rebecca. Vi gjorde oss iordning och sen gick vi till ett ställe utanför Sivans där man var tvungen att köpa nationskort, det måste man ha för att få komma in på uteställerna på campus. Jag ville gå med i Smålands.. men de andra tvingade med mig Östgöta så vi får gå på samma sittningar vilket lär bli roligare.

Jag sov hos Becca inatt och kom hem halv tol idag. Vid 12 infann jag mig hos fina Frida där det vankades brunch. Hon hade gjort massa gott och det var jättefint och mysigt.
Nu efter allt stressande sitter jag för första gången ner själv i min lägenhet på många dagar. Men om en timma ska jag möta upp Hanna, vi ska cykla bort till Becca och ha taco-kväll! Mysigt men sjukt trött är jag. PLUS att jag har försökt komma intill i tvättstugan både idag och igår men det är ju alltid nån idiot som tvättar. Nu har en färdig maskin stått där hur länge som helst som ingen tömmer.. Jag MÅSTE tvätta. Man blir ju förbannad.

Nu ska jag gå ner och kolla igen om maskinen är tom och sen ska jag slappa lite.
Imorgon har vi upprop och resterande 17 kommer ansluta sig till gruppen. Intressant!
Jag älskar verkligen mitt liv här nere, i alla fall än så länge. Sen kanske man dör när skolan är igång det vet man ju inte, haha.
Har hittat fantastiska vänner redan och jag hade redan några sedan innan. Jag är sjukt pepp på att börja träna friidrott igen och min klass är toppen.

You stay classy America and Nässjö

(bilder kommer)

Uppdatering

Hej gott folk

Nu har jag flyttat in i Växjö på riktigt och allting känns väldigt bra. Jag bor nästan mitt i centrum. Har 2,5 km till Värendsvallen och ca 5km till skolan.
Har sammanlagt sovit tre nätter här nere och inatt sov jag faktiskt bra hela natten! Känner mig lite stolt.
Åkte ner i lördags och hade en hemmakväll med mig själv efter en löprunda på 9km. Igår (söndag) var jag ute pch sprang 9km först och sen efter att jag hade duschat cyklade jag upp till skolan för att möta upp Fredrik Andersson som skulle vara lite guide, haha. Vi gick runt på hela universitetsområdet. Sen åkte vi hem till mig och jag lagade mat (scrambled eggs med bacon och ruccola/spenat-sallad) vilket är nästan enbart vad jag äter. Smidigt, gott och nyttigt.
Sen åkte vi upp till City Gross där jag köpte lite choklad för Spohie skulle komma förbi och vi skulle fika lite men jag kände inte riktigt för fika eller att baka nånting. Sen är hon gluten så om jag köpte choklad kunde hon också äta så jag slapp äta av den själv, haha. Men hon hade även med sig egna kakor.
Fredrik åkte hem och efter typ en timma kom Sophie och vi pratade om USA-minnen och vi insåg att vi båda en sak gemensamt. Vi var done som au pairer och såg fram emot att börja plugga i en ny stad med nya människor som inte vet nånting om en. Riktigt skönt!

Idag vaknade jag strax innan nio. Lagade oatmeal och kokade ägg. Sen gick jag ända upp till Samarkand och handlade ägg och block på ICA Maxi, sen traskade jag ner till stan och köpte mig en ny väska som jag kollade på i Gbg för över en månad sen. Behövs ju en större väska för att få med sig alla stora och tunga böcker till skolan.
Sen gick jag hem och nu lite spontant sådär bestämde jag och Fredrik oss för att gå på Hammarby - Öster ikväll. Riktigt kul.
Sen blir det hem och sova för imon börjar det. Ska träffa klassen vid 12.00 för första gången. Ja, jag är jävligt nervös!

You stay classy America

i am excited

Äntligen känns det som att jag börjar få lite tur i livet. Har kommit ut på min utbildning, skaffat en lägenhet och köpt det mest för flytten. Allting känns väldigt bra.
Något som inte känns lika bra kanske var att jag var tvungen att spendera 1600 spänn på böcker till FÖRSTA terminen på skolan. Helt sjukt ju..
Har hittat världens bästa soffa (bäddsoffa) får inte plats med så mycket mer om man säger så.
Lägenheten är liten, men fräsch och jag har ett pentry och egen toalett/dusch vilket är viktigast!

Imorgon är det någon som ska tvinga mig att se Paranormal Activity.. och alla som känner mig vet att det är en film jag inte Ska se. Jag hoppas inte jag kommer dö och att jag kommer klara att sova själv i lägenheten sen efter att jag har sett den. Haha

Annnapanna, hur går det för dig där borta?


You stay classy America - i do miss you

hemma igen!

Äntligen är jag hemma efter en lång resa hem.
Gick upp vid 6.30 för att packa klart allt och sen åkte jag och familjen och åt frukost för sista gången.
Eftersom min värdfamilj skulle åka till Indiana i fredags fick jag vara hos en av deras kompisar tills jag skulle bli hämtad av car servicen vid halv fem. Det var riktigt jobbigt att säga hejdå. Det var något av det jobbigaste jag har gjort. Ulrika och jag stod och grät länge och kramades.. Barnen förstod inte vad som hände riktigt. Antar att de lär märka att vi talade sanning för dem att jag inte kommer tillbaka.
Hos den andra familjen slappade jag och så gick jag iväg till Lotta för att säga hejdå.. fy! Jag hoppas från botten av mitt hjärta att vi snart hamnar på samma ställe igen, i alla fall i samma land. KOM HEM Lotta! Jag vill ha dig här och jag behöver dig.

Min bil var lite sen för trafiken var helt galen. Det var den värsta hade sett på flera år. Fredag, eftermiddag och semester.. 
Kom i alla fall fram till JFK, checkade in (hade varit duktig när jag packade 19,8kg) och satt och läste tills flyget gick 21.40.
Landade i Frankfurt 11 och när gick mitt plan till Göteborg? Jo 17.10, wihoo.
Tur nog träffade jag en amerikansk kille i ännu en jäkla passkontroll. De rev ut allting i min väska och slängde runt och inte kunde dom engelska. Idioter. Jag ska aldrig åka till Tyskland eller bo där!
I alla fall, jag och George hängde till 2 ungefär och pratade om allt mellan himmel och jord. Han kom från Raleigh, NC dit jag egentligen skulle åkt som au pair! Hur komiskt är inte det?!
Sen hade jag ytterligare 3 timmar att hitta på något på.
Lyckades köpa lite mat och sen gick jag omkring tills flyget gick. Jag var såå trött.
Landade i Sverige strax innan sju och där stod min kära mor och väntade på mig.

Väl hemma i stora Nässjö åt vi pizza och sen somnade jag. Vaknade 2.30 inatt självklart, försökte läsa om vad jag ska göra inför skolstarten och sånt där. Sen vid 7 ungefär lyckades jag somna om.. vaknade halv tolv igen och var helt död men insåg att längre kan jag inte sova.

Idag köpte jag mig en ny fin trench coat.. nu måste man ju ha jacka. KUL!..
Andreas har rätt, hösten kom idag

Nu hoppas jag på en bra kväll

You stay classy America

Anna - tagga göteborg!

Vad ska man säga?

Jag känner mig väldigt splittrad just nu
Fick idag veta att jag kom in i Växjö och jag är såååå glad! Men samtidigt är jag helt tom för at tjag ska lämna min älskade familj på andra sidan havet.. Jag gör allting för sista gången och det känns väldigt konstigt och ja jag vet inte.

Har i alla fall haft en bra dag. Fick sluta två timmar tidigare och de utnyttjade jag genom att gå och göra en pedikyr. Och självklart valde jag korallfärg även denna gång.
Sitter nu och försöker få ihop det sista med väskorna och slänga sånt som ska bort. Riktigt svårt.

Konstigt att en människa kan ge en puls 93874397958 på en sekund.. idiot.

Ha det så bra gott folk så hörs vi näta gång när jag är på svensk mark. Lär dock bara skriva ett inlägg till då för bloggar är egentligen inte min grej.

You stay classy Sweden


jag älskar er och tack för det bästa året

Onsdag

Idag har jag bara haft O och W. De hade en kompis över på morgonen och förmiddagen så jag kunde bara slappa. Vi blåste luft i poolen och sen plaskade de som sjutton och jag satt i solen.
Efter det var det vara att gå och leka med nästa. Grannen som har pool, riktigt najs. Var lifeguard idag igen men tackar inte nej till att sitta i solen och titta på.
Ikväll ska jag och Lotta på vår sista måltid.. sorgligt.

Så nu är det dags att göra sig iordning och försöka hitta något att ha på sig.

You stay classy Sweden

måndag och tisdag

Igår började min sista vecka i amerikat.
För er som inte vet, jag har ändrat min flygbiljett och åker hem nu på fredag.
Jobbar 8-18 mån-ons.. så är riktigt trött.
Igår gick det ganska så fort ändå. Jag och de äldsta killarna var hos grannen och badde i flera timmar. Har inte lekt så mycket i en pool på flera år. Jag hade nog mer kul än O och W, haha.
Sen sprang jag och tränade äntligen på gymmet igen. BOSU-bollen och foam rollern är de bästa! Sen när jag skulle hem var det mörkt så jag fick sprinta hem. Konstigt att man inte blev mycket tröttare än efter 9km.. det är väl sisodär 2,5 hem skulle jag tro. Skönt kändes det i alla fall.

Idag har dagen gått sakta.. har packat nu ikväll. Har typ fått planera vad jag ska ha på mig de sista dagarna och lagt det i högar. Har gjort det dels för att ha mer koll på sakerna men också för att imon kväll ska jag och Lotta ut och äta och på torsdag kväll ska jag jobba. Men åker inte förrän 21.40 från JFK på fredag så kommer hinna sola och greja innan så det är najs!

Nu har jag precis ätit tacosallad och tänkte hoppa in i duschen och sova tidigt.
Imon ska jag upp vid 6 och springa. Då kanske det är lite svalare och skönare.

Och en fråga, hur sjutton ska jag klara mig utan Lotta? Jag hoppas att våra planer blir sanna!

You stay classy Sweden, see you on saturday


meuhlinjohansson

Välkomna till min vardag! Här får ni följa mig i min resa mot att försöka göra min första landskamp i friidrott. 100m och 200m är mina grenar. Blir även en hel del bilder på min fantastiska Billy som är en 2årig cocker spaniel/springer spaniel.

RSS 2.0