Lyx

Jag går fortfarande lite på moln efter helgen. Benen har dock varit lite halvtunga, inte så konstigt kanske.. Dock så fick jag massage vid 20 igår kväll. Det är fantastiskt att det inte spelar någon roll vad klockan är utan de flesta i teamet ställer upp när det behövs. Så idag känns benen bättre och jag ska snart till jobbet.

Idag är det styrka på programmet och ett maxlopp på 120m. Därefter ska jag våga mig i isbadet igen. Det är inte skönt men det var bra för benen. Kanske hoppar i hot tuben efter. Lyx? Ja!

You stay classy San Diego

Äntligen!!!

Om någon hade sagt till mig i mars månad att jag kunde springa under 12 sekunder i sommar så hade jag bara skrattat och sagt visst..
Men efter att vårens två träningsmånader visade resultat ganska snabbt på träningarna såg jag fram emot sommarsäsongen. Men under 12 var långt långt bort.

Efter att jag hade sprungit några tävlingar insåg jag att det inte alls var lika omöjligt som jag först trodde.
Idag, 28 juli, var det äntligen min tur att springa under dröm-12!!!! Dock hade vi lite för mycket medvind men vilken lycka och lättnad jag kände/känner! Hade 12.07 i godkänd vind i försöken vilket jag också är supernöjd med!! Sammanlagt kom jag femma av alla svenskor. Det räknade jag inte heller med innan tävlingen började idag.

Nu ser jag fram emot resterande tävlingar varav nästa är på lördag i Mölndal.

Nu lägger jag mig glad, lättad, mätt, glad och glad innan klockan ringer 05.15.. Tåget går hem vid 06.00 imorgon.

You stay classy San Diego

Sundsvall nästa!

En vecka går fort och nu ligger jag i soffan efter att ha kört sista träningspasset inför helgens tävling. Imorgon åker vi till Sundsvall för att tävla på SSG Wind Sprint. Det är enbart en sprinttävling och dit de allra flesta snabbaste åker (nu menade jag inte att jag är snabbast utan jag vill ha bra motstånd). Draghjälp och jämna fighter är alltid bra och kul.

Körde några starter, häckhopp och gräslopp idag. Passar bra inför morgondagens åttatimmarsresa. Har aldrig varit så lång upp i Sverige så tänk vad jag får möjlighet att se många ställen i Sverige tack vare friidrotten.

Har även fått min dos av skratt idag. Min tränare är fantastisk. Vi skrattade båda tills vi grät av många anledningar. Sånt gör livet underbart!

Nu ska jag njuta av solen och värmen.

You stay classy San Diego

En dag i Oskarshamn

Äntligen är världens bästa Lotta hemma från USA och hälsar på. Lotta och jag träffades direkt när jag flyttade till USA och sedan dess har vi varit väldigt nära vänner trots det långa avståndet mellan oss.

Idag åkte jag till henne i Oskarshamn och hälsade på. Lotta, jag och hennes syster Malin satt och solade på klipporna i flera timmar och hade det fantastiskt trevligt och skönt i solen. Trots att vi ses en eller två gånger per år så är det alltid precis som vanligt. Det tycker jag är vänskap.

Kan ju även berätta att jag glömde smörja in hela baksidan idag så den har en väldigt "fin" färg. Vi satt på klipporna i fem timmar så ni kan ju räkna ut resten själva..

Nu ska jag hämta all tvätt som jag har tvättat. Känns som jag har tvättat hela garderoben!

Hittade en gammal bild på mig och Lotta. Det är efter vi hade sprungit vårt halvmaraton i Fairfield 2010!

You stay classy San Diego

Något nytt

Idag har jag testat på isbad för första gången. Det var KALLT. Fötterna gjorde brutalt ont i det kalla vattnet men för låren var det "skönare". Dock ska jag erkänna att kroppen mådde väldigt bra av det, det känner jag nu så här i efterhand. Borde nog göra det till en vana efter de hårda passen nu när vi har möjlighet till det. På bilderna syns det tydligt att det var min första gång i isbadet medan Eve har gjort det förut..

Solen stekte ordentligt under dagens sprintpass. Hur underbart är inte det? Älskar sommaren!

Nu är det dags för sömn och uppladdning inför morgondagens träning och jobb.

You stay classy San Diego

Skandal

Man blir så besviken när jag får veta att ens gamla idoler är dopade. Varför kan det bara inte vara en ren idrott utan fusk? Jag tänkte skriva att sanningen alltid kommer fram men tyvärr gör den nog inte det, utan många lyckas nog med att fuska ändå.
Sen tycker jag det är värdelöst att en dopingavstängning är på två år. Två år! Det är pinsamt lite. De borde bli portade från banorna eller i minst tio år.
Vet inte vad man kan göra för att få bort det men jag hoppas man lyckas någon gång. Det är så oerhört tråkigt!

You stay classy San Diego

Laxaspelen dag 2

Jag började dagen med att somna ifrån alarmet. Vaknade med ett ryck och insåg att jag bara försov mig med tio minuter. Som en riktig tröttmössa åkte jag till vallen för att möta upp vår skjuts till Halmstad. Ingela och Eve var också väldigt trötta idag. Under uppvärmningen kunde jag ändå ladda inför försöket på 200m och där sprang jag på 25.53 och tryckte inte alls särskilt bra i kurvan men gjorde ett mycket bra upplopp.
Det var väldigt kul att persa direkt. Tre timmar senare var det final. Det var andra gången någonsin som jag sprang två stycken 200meterslopp på samma dag så visste inte riktigt hur kroppen skulle må. Men det kändes förvånansvärt bra och i finalen gjorde jag en väldigt bra kurva med bra tryck. Ledde fram till ca 150m och sen blev det lite tyngre och jag fick nöja mig med en tredjeplats. Men med ytterligare ett nytt pers - 25.36 i -1,1 i motvind. Woho! Supernöjd!!

Imorgon har jag välförtjänt vila. Ska njuta lite av solen!

You stay classy San Diego

Laxaspelen dag 1

Klockan 9.30 åkte bilen mot Halmstad. Jag, Eve, Ingela och ingelas japanska Miki.
Halmstad bjöd på sol och värme. Perfekt sprintväder.
I försöket på 100m sprang jag på 12.28. Fick dock uppleva något nytt. Jag fick en ganska okej start så jag såg ingen av de andra under hela loppet. Det har aldrig hänt innan. Ni som känner mig vet att starten inte är min styrka. Efter försöket så kände jag att det äntligen började släppa lite och att det kunde gå ännu snabbare i finalen.

I finalen fick jag min bästa start någonsin och ledde fram till ca 95m innan jag började spänna mig för att Eve började närma sig. Eve var först i mål på 12,21 och jag hade 12,25. Är supernöjd för det är mitt näst snabbaste lopp någonsin!

Imorgon är det 200m som gäller. Då ska jag tänka positivt!

Först ska jag slappa i soffan hela kvällen. Är helt helt slut! Lär somna like a stock.

You stay classy San Diego

Sommarkväll

Igår när jag kom hem från Nässjö så åkte jag direkt till Bergsnäs och massa vänner. Det blev en kväll med grill och lekar. Kubb, plåckepinn, frisbee m.m. Mysig och rolig kväll!

Idag laddar jag inför morgondagens tävling i Halmstad. Är riktigt taggad och det ska bli kul! Hoppas på medvind den här helgen.

You stay classy

Hemma

Ligger på soffan hemma i Nässjö tillsammans med Billy. Åkte hem igår och stannar tills imorgon. Kändes välbehövligt. Idag har det varit sommarens kallaste, regnigaste och gråaste dag. Körde mitt första sprintpass ute i regn också.. Pinsamt att jag inte kört ute i regn innan i sommar. Man blir snuskigt bortskämd med inomhushall.. Sprang iallafall bra trots regn, blåst och 12 grader "varmt".

Nu ska jag försöka återhämta min väldigt trötta och ömma vänster baksida. Försökte också kyla ryggen innan. Man tager vad man haver. Fryst gräslök i påse..

You stay classy San Diego

4:e plats!

Igår tog vi en fjärdeplats vilket innebär att vi är direktkvalificerade nästa år!! Riktigt kul att alla kunde prestera så bra och att vi slipper kvala nästa år.
Jag är nöjd med mitt lopp på 100. Kom trea på 12,41 i -2,4 så det känns bra. -2,4 påverkar ju en hel del.
Stafetten gick också väldigt bra! Vi sprang fyra tiondelar snabbare än vad vi tidigare gjort!

Efter tävlingen åkte jag på after beach på Tylösand. Det var första gången jag var där men det var definitivt inte den sista. Sjukt go stämning! På kvällen var vi på grillfest och åt massor av mat.
Idag bjöd Halmstad på stekande sol och vi hoppade in i bilen och åkte till Båstad. Där åt vi en fantastisk brunch. Det fanns allt man kan tänka sig. Kyckling, pannkakor, arraksbollar, sill, kräftstjärtsröra m.m. Mätta blev vi iallafall. Efter en stunds spatserande efter brunchen så åkte vi hem till Växjö. Jag fick äran att köra då resten av sällskapet var ganska så bakis. Men jag kör ju gärna bil så det var inga problem.

Ikväll blir det att slappa och återhämta mig efter en fantastisk helg. Älskar kusten. Måste bo vid havet någon gång.

You stay classy San Diego

Lag-SM-final

Just nu sitter jag på bussen med IFK Växjö på väg till Halmstad. Idag är det final i lag-SM. Ska bli riktigt kul. Intressant är att medelåldern på vårt lag är 18,46. Och då ska tilläggas att jag drar upp medelåldern en del eftersom jag är så oerhört gammal (iaf om man jämför med många av tjejerna i laget) hehe.

Det ska vara sol och värme i helgen vilket är perfekt friidrottsväder. Är superladdad för mitt 100meterslopp!
Efter tävlingen ska jag stanna i Halmstad och gå på grillfest ikväll. Kommer bli kalas! Sen ska vi steka i solen imon innan hemresa. Kommer bli två fantastiska dagar helt enkelt!

Ni kan följa tävlingarna idag på svt play 10.30-14.30!

You stay classy San Diego

Gör om gör rätt

Det var ju ingen uppdate ni fick senast, det var en update. Autocorrect..
Jobb, träning och kompisar. Ja där har ni mina dagar. Ikväll kände jag att jag verkligen behövde vara hemma och bara slappa. Är överallt och ingenstans oftast känns det som. Har kollat på fem avsnitt Greys Anatomy och har mått illa och gråtit i omgångar. Inälvor, blod, kärlek och intriger summerar programmet ganska bra.

Idag sprang jag mina två snabbast 60m-lopp och ett 150meterslopp någonsin. Känner mig supertaggad inför lag-SM nu! 100m och stafett blir det för mig.
Låste upp ryggen hos naprapaten idag också nu hoppas det gör underverk

You stay classy San Diego

Uppdate

Städa, tvätta, vika tvätt och laga mat. Enormt tråkiga sysslor. Men när man har varit borta en helg så måste man ju. Ingen annan som gör det åt mig. Att bo litet har sina för- och nackdelar. Fördel: det går snabbt att städa. Nackdel: det går lika fort att stöka ner.

Helgen i Göteborg var rolig. Sprang 100m i lördags och det är jag inte alls nöjd med. Hamnade i heat 7 av 7, det var kallt, regnade och jag gjorde en konstig uppvärmning. Men men så kan det bli. Igår (söndag) sprang jag 200m med en oerhört dålig inställning. När jag satt i startblocket tänkte jag; jag orkar inte det här. Helt sjuk tanke ju! SKÄRPNING! Trots dåliga tankar så slog jag pers med 44 hundradelar och det är jag supernöjd med! Kan bli bättre!!

På lördag är det lag-SM final! Då jäklar!

Snart sovdags. Träning om 12,5 h.

You stay classy San Diego

Slänger med en bild från i lördags. Vi åt på Vin&Tapas. Alla var olika glada?

meuhlinjohansson

Välkomna till min vardag! Här får ni följa mig i min resa mot att försöka göra min första landskamp i friidrott. 100m och 200m är mina grenar. Blir även en hel del bilder på min fantastiska Billy som är en 2årig cocker spaniel/springer spaniel.

RSS 2.0