Midsommar på Särö

I torsdags styrde vi bilen mot Särö utanför Göteborg. Det tog mycket längre tid än vad vi hade räknat med eftersom vi åkte fel 3 gånger och handlade mat till ett helt kompani.
Vi har varit 5 tjejer och 5 killar i ett hus och vi har firat midsommar, ätit god mat och umgåtts. Riktigt trevligt har det varit. Synd att man var tvungen att åka hem.
Ska börja jobba på Restaurang Tipshallen imorgon. Han ringde mig i torsdags och frågade om jag kunde börja 1,5 vecka tidigare och visst kan jag det. Jag behöver pengarna men samtidigt hade jag behövt vara hemma i Nässjö några fler dagar också. Man slappnar av på ett helt annat sätt och här nere i Växjö känns allting så tomt när så många är borta. Som tur är har jag Karro kvar här och min fina träningsgrupp.
Ett par Tre Kronor-avsnitt på det kanske? Ajjemän!
You stay classy America

Vätterspelen

Idag körde vi en sista träning inför Vätterspelen i Jönköping imon kväll. Jag och Yongan körde lite snabbhet och explosivitet. 19.25 är vi 17 tjejer som springer 100m imorgon. Riktigt laddad är jag (får bortse från min evigt dumma baksida). Vet att jag har snabbheten och klarar att springa på de tider jag vill men det gäller att få koll på nerverna också.. inte det lättaste som sagt.
Nu ska jag ut på en kvällspromenad och lyssna på musik
You stay classy America

matlagning och mys i jönköping

Om en stund ska jag ta bilen in till Lisa i Jönköping. Vi ska laga mat och prata om allt som har hänt sn vi sågs sist. Riktigt mysigt ska det bli!
Och riktig frihet att kunna ta bilen när man ska någonstans. Jag har dock inget emot att cykla men när man inte åker bil så ofta så känns det riktigt lyxigt!
hur jag än gör så hamnar bilden på fel håll men Sigge är snäll som springer och möter pappa när han kommer hem från jobbet och hjälper honom att bära den stora ryggsäcken hem
You stay classy America

mental träning?

Jag har seriösa problem med min nervositet när jag ska tävla. Jag är inte bara lite nervös, jag blir så nervös att jag inte kan ta i. Idag var det dags för 200m, första på 2,5 år. Och som sagt, var så nervös att jag inte kunde ta i så i kurvan gick det inte fort vill jag lova! Sen när det var upploppet kvar så sprang jag på bra och jag var inte alls så trött i mål som jag trodde att jag skulle bli. Kan väl också bero på att jag inte sprang särskilt fort i kurvan.. Kanske lite mental träning som behövs?

Efter tävlingen åkte jag, Ingela, Paul och Ida till en restaurang inne i Karlskrona och åt en god middag i solen. Sen syndade vi med glass på Glassiären.. känt glasställe där. En smak (kula) var gigantisk!! Hade jag inte tagit i bägare hade jag aldrig klarat av att äta upp. Marzipanchoklad hette min glass, riktigt god!
Skulle egentligen åka hem till Nässjö imon, men mamma kommer redan ikväll om cirkus 10 minuter skulle jag tro och hämtar mig. Sen ska jag återförenas med min allra bästa och finaste Sigge. Pinsamt att man kan sakna sin hund så! Så himla tråkigt att han hatar att åka bil, annars hade han kunnat få bo här emellanåt.
You stay classy America

Karlskrona

Igår var dag 1 i Karlskrona och då sprang jag 100m. Kom 2:a på tiden 12.64. Tiden är jag nöjd med men sprang verkligen inget bra lopp egentligen, sämst i starten och spände mig i slutet så jag såg ut som en banan.. men nu vet jag att jag har snabbheten så det är bara att ladda om till onsdag när det är dags för nästa 100meterslopp!
Snart ska vi åka till Karlskrona för dag 2 och idag blir det 200m. Det får gå som det går, hoppas givetvis på det bästa och att jag inte känner av baksidan när det är lite "längre".
You stay classy America
staftett-SM

det blir inte alltid som man tänkt sig

Igår hade jag, Ingela, Elin och Emma mys hemma hos familjen Nilsson. Jag och Elin solade på dagen ute i Smäcken och på kvällen åt vi alla middag och sov där ute. Riktigt mysigt.
Idag på morgonen satt jag och tittade på... Tre kronor! när Ingela ringer och säger att hon har fixat en arbetsintervju åt mig så jag slänger på mig kläder, sminkar mig snabbt och går ut till bussen (min cykel stod i butiken på stan). Åkte upp till vallen och åt lunch med Ingela och sen hade jag en mindre arbetsintervju med chefen för Restaurang Tipshallen och jag ska provjobba v.27 och sen jobba där 28-31. Riktigt lättad känner jag mig.
Nu ikväll har jag träffat Karro för första gången sen skolan slutade för tre veckor sedan. Något som jag verkligen behövde! Att man är så beroende av sina vänner. Är så glad att jag har Becca och Karro för de är verkligen riktiga vänner.
Man brukar säga att världen är liten, men det finns ju en gräns. Idag (ca 30min sedan) såg jag min gamla bästa kompis från USA stå utanför mitt fönster. Han är svensk. För er som läste min blogg när jag var i USA i början så var det Tobias jag såg. Hur stört är inte det? Jag fick panik och blev livrädd att idioten kanske också var här men det försäkrade Lotta mig med att han inte är. Thank god!
Har insett att jag måste fokusera på rätt saker och nu vet jag vilka de är.
För övrigt har jag världens bästa föräldrar. Vad hade jag gjort utan er??!
You stay classy America

tävling och träning

I söndags gjorde jag min första individuella tävling på två år.. gick sådär. Hade hostat väldigt mycket några dagar innan så var väldigt matt i kroppen och sen var det motvind (men det står medvind i resultatet). Men jag vann så det är skönt att ha en vinst i bagaget.
På grund av att jag inte kände mig så nöjd efter tävlingen har det inte varit lika roligt att träna i veckan. Har bara känt mig allmänt seg, men passet idag gick ändå ganska bra.
Körde maxlopp, 90m 110m och 130m x2 och 5 min vila mellan alla. Gick ganska snabbt ändå men jag känner att jag saknar det där lilla extra. Hoppas jag hittar den glöden till helgen när jag ska tävla i Karlskrona. Rosenbomsspelen.. där jag gjorde min första tävling när jag var 13 år och vann 80m. Hoppas det går lika bra den här gången. Jag vet att jag kan, men det är bara att alla nerver ska släppa och spärren som kommit tillbaka. Jag vet att jag har snabbheten men det gäller bara att få allting att fungera också. Det är inte alltid det lättaste. Och jag förstår inte hur jag kan vara så dålig på starter.. hur mycket man än tragglar. Men nån gång kommer väl min explosivitet också fram.
Jobbet går bra men tiderna kommer att minska.. det går inte så bra för butiken som man vill tyvärr men den är bara ett år gammal och det tar ett par år för en sådan butik att komma igång så det är ingen fara. Jag kommer få en hel del tider ändå, när Jonas blir pappa och när han ska ha semester så lite pengar ska jag nog skrapa ihop ändå. Trivs riktigt bra på jobbet så det är synd att man inte får jobba varje dag.
Har just gjort klart en presentation som jag och Kallebäck ska ha för IFK imon. Vi har under detta första år i skolan gjort två arbeten om föreningen så imon ska vi dit och presentera det vi har skrivit och de idéer vi har kommit på.
Hoppas de vågar ta åt sig av våra briljanta idéer, haha.
Längtan av att åka utomlands är väldigt stor. Hoppas det går att lösa på något sätt framöver
You stay classy America

long time no.. update

För bara några veckor sedan kändes nästan allting jobbigt, men nu sitter jag här ensam i min nya lägenhet efter ett bra träningspass i spöregn. Det har varit väldigt många ups and downs de senaste månaderna men nu känns det som om det mesta faktiskt är som jag vill att det ska vara. Jag bor numer i en egen lägenhet på campus som blev kanonfin efter en hel del hjälp, träningen går bra och förra helgen vann jag och tre tjejer SM-brons i 4x100m och jobbet går bra. På söndag gör jag individuell tävlingspremiär för första gången sen augusti 2009! 100m blir det men vi är bara tre anmälda så det är ganska tråkigt men alltid bra att få ett lopp sprungit och få lite tävlingsvana inför de större tävlingarna som kommer.
Tiden går fort, jag och Niklas har redan varit tillsammans i över 2 månader. Eller var det 15 år? Haha
Sommarlovet är här och nu är det "bara" träning och jobb som gäller. Väldigt skönt att slippa plugga!
Idag har jag en riktig hemmadag. Har läst nya InStyle (tog 2,5 h),målat naglarna och bara slappar. Precis vad jag behöver. Men ja, det kliar i kroppen efter en stund. Har svårt att sitta still.
Nu ska jag fortsätta njuta av min lediga dag
You stay classy America

meuhlinjohansson

Välkomna till min vardag! Här får ni följa mig i min resa mot att försöka göra min första landskamp i friidrott. 100m och 200m är mina grenar. Blir även en hel del bilder på min fantastiska Billy som är en 2årig cocker spaniel/springer spaniel.

RSS 2.0