Finbesök

Igår hämtade jag ingen mindre än Lotta på stationen här i Växjö!
Vi har inte setts sedan i somras och innan det var det över ett år sedan. Hon bor i USA och vi träffas när antingen hon är hemma och hälsar på sin familj i Oskarshamn eller så träffas vi i USA. 
När vi gick inne på Willys och handlade så sa jag att det känns inte som om vi sågs senast i juli. När vi träffas så är det precis som vanligt. Vi pratar inte särskilt ofta på skype men vi skriver på Whatsapp emellanåt. Trots det är vi så nära vänner och har fantastiskt kul när vi ses och utan några konstigheter. Det är precis så vänskap ska vara!
Helst av allt önskar jag ju givetvis att vi bodde i samma stad som vi gjorde i USA. 
Men denna gången fick vi nöja oss med ett dygn tillsammans. Men jag vet att vi ses antingen i vår eller i sommar igen!
 
 
Träningen har gått sådär de senaste två veckorna. Ryggen har krånglat och jag har känt mig kraftlös trots att tränarna tycker att det har gått snabbt. Jag vet inte om jag kan springa snabbare men jag saknar den där pigga känslan i benen och kroppen. 
Därför var jag hos min osteopat igår. Han "lyssnar på kroppen" och knäcker, drar, och håller på punkter eller hur jag ska förklara. Väldigt effektivt iallafall. Känner mig inte överdriver pigg idag men kroppen känns definitivt bättre! 
Fick även tips på saker jag ska tänka på. Varav en sak är att undvika gluten. Jag hade väldigt ont vid tarmfästet i magen och det kan bero på att man äter för mycket gluten. Och vid tarmfästet eller i tarmarna (minns inte riktigt) så har vi fler nervsignaler än i hjärnan och om inte tarmarna mår bra så kan inte nervsignalerna skicka ut rätt signaler till musklerna. Så det är ju en ganska enkel ekvation egentligen. Därför ska jag testa att undvika gluten i 4 veckor framöver för att se om det blir någon skillnad och om kroppen mår bättre utan det. 
Lär bli svårt nu i början att bestämma vad man ska och kan äta.
 
Idag är det söndag igen och det betyder vila. Vila är a och o och det är viktigt att slappna av och inte ha några måsten. 
 
You stay classy San Diego
 

Julafton 2013

I år åkte jag som sagt hem ganska så sent till Nässjö.
Men när jag väl kom hem så tog det inte lång tid tills jag slappnade av och njöt av ledigheten. Det blev soffmys och klassiska julskinkemackor.
 
Idag började jag julafton med att baka scones till mig och pappa. Mamma hade oturen och jobbade till 14.30.
Vid 13 gick vi som vanligt till mina kusiner på andra sidan gatan. Alla åt sig proppmätta (som varje jul), tittade på Kalle och sen har vi fikat och ätit den klassiska julgröten. Största skillnaden i år var att mormor inte hade gjort gröten och fler åt av den vi hade i år, köpt korvgröt. Undrar varför.. hehe.
 
Det är alltid lika skönt att komma hem efter att ha varit med släkten. Då är det familjens tur att fira egen jul och byta julklappar. Billy hjälpte till och ville öppna allas julklappar. 
Jag måste ha varit väldigt snäll i år för jag fick flera väldigt bra och fina saker. Har världens bästa föräldrar!!
Första gången som jag blir så rörd av julklappar.
 
Nu tittar vi på tv och njuter.
 
Här har ni lite bilder från dagen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vart är julkänslan?

Det är redan 21 december. 
Detta året har gått väldigt fort. Och jag har ännu inte fått någon julkänsla. 
Om det hade kunnat komma lite snö hade det nog varit annorlunda. Men jag hoppas att julkänslan kommer när jag åker hem till familjen på måndag. 
Brukar aldrig åka hem så sent men har träning vid 10 på måndag. 
Vi gjorde tävlingsplanering inför inomhussäsongen igår och första tävlingen blir 11-12 januari i Örebro så det gäller att förbereda sig så mycket som möjligt!

Igår hade vi sprint. Trots ömmande rygg så sprang jag några tiondelar snabbare så det kändes både bra och dåligt. 
På kvällen åt jag och några kompisar tacopaj. Mycket skratt blev det och det var välbehövligt!

Nu sitter jag i soffan och försöker ladda för veckans sista pass. Lyftning först och sen långa intervaller. 3x200, 2x300 och 1x400... Men de ska bara gå på 80% av max så det ska nog gå!

Sen ska jag nog försöka få klart resten av julklapparna med Louises hjälp. 

You stay classy San Diego 



Resultat

Vissa dagar är bättre än andra. 
Då är det skönt att ha fantastiska människor runt omkring sig. 
Man kan inte vara på topp jämt.
 
Igår hade jag bara ett återhämtningspass med 20min jogg och rörlighet/rehab. 
Jag joggade på ett av löpbanden på gymmet och ställde in en hastighet som jag förut tyckte var ganska snabbt för att vara jogg. Igår kändes det som ett lugnt och behagligt tempo utan särskild ansträngning. Hur skönt är inte det? Att kunna känna att all höstens löpning har gett lite resultat! Uwe style kanske fungerar ändå, haha. 
 
Idag var det lyftning på programmet. Lite nya övningar så det var roligt.
 
Nu ska jag försöka kolla på ett avsnitt Homeland. Om min datorladdare vill samarbeta.
 
You stay classy San Diego
 
 
 

Sprint

Två träningspass är genomförda den här veckan. Fyra to go!
 
Igår körde vi 5x80m på 93% av max. Kändes bättre än det har gjort tidigare så det var skönt. 
På dagens program stod 7x150m på 90%. Mitt bäcken har en tendens att hamna lite snett ibland och just idag valde det att inte ligga på rätt ställe. Sprang loppen och hade ont i ryggen (inte så ont så att jag inte kan fortsätta) men tillräckligt för att inte kunna få med mig benen på rätt sätt. Löpning är ju så mycket mer än bara att springa. Gäller ju att springa på rätt sätt också. 
Imorgon är det bara jogg och återhämtning så det ska nog göra susen för min rygg innan jag ska till min sjukgymnast Lena på torsdag. 
 
Idag var jag även på en jobbintervju så nu håller vi tummarna!
 
You stay classy San Diego

Nu vänder det!

Ännu en jobb- och träningsvecka är slut. 
De senaste två veckorna har varit mina tuffaste träningsveckor någonsin. Jag har gett allt på träningarna och det har verkligen visat sig på kvällarna. Då har jag varit helt slut och inte gjort något annat än ätit, tittat på Homeland och gått och lagt mig. Snabbheten har jag inte hittat riktigt än men nu när vi börjar släppa på den tyngsta träningen så kommer den förhoppningsvis snart! Så nu vänder det! 
 
Imorgon börjar en ny träningsperiod och det är nu vi ska börja vässa formen inför tävlingssäsongen om cirkus en månad. Det ska bli väldigt kul att börja med teknikträning i form av startblock m.m. Jag har saknat styrka för att kunna utnyttja startblocket till fullo så jag hoppas att höstens lyftträning har gett resultat! Det återstår att se.
 
Söndagar är veckans bästa dag. Jag älskar verkligen att träna men på söndagen känner man verkligen att det är riktigt skönt att vila. Men givetvis kommer träningssuget tillbaka såhär på kvällen och man är laddad inför morgondagens sprintpass! 
Solsidan, Hellenius hörna och Roast & Toast med Filip och Fredrik. Ja, ni hör. Fullt upp ikväll! 
Dagens bästa var att Frank Hvam, en fantastisk dansk skådespelare, var gästskådespelare i Solsidan ikväll. 
Vill ni titta på en riktigt rolig serie ska ni titta på Klovn. Slår faktiskt Solsidan med hästlängder! 
 
 
You stay classy San Diego

Tredje och sista veckan

Nu är vi inne i tredje och sista träningsveckan av denna perioden. 
Kroppen känns sliten och tung tack vare mycket löpning och tung lyftning. Har kunnat köra två lyftpass per vecka vilket är bra för styrka är något jag saknat en del av. Innan har det varit en krånglande rygg som har satt stopp för mycket lyftning. Men nu när jag vet hur jag ska göra för att ha en fungerande kropp kan jag köra på för fullt med allt och det är fantastiskt skönt!
 
Igår var det tunga ryck i gymmet och idag är det dags för hopp och långa intervaller. Eller ja, de är inte så långa om man jämför med fredagens lopp. Idag är det 3x150m, 3x200m och 3x250m på 80-85% av max. På fredagar springer vi 3x250m, 3x300m och 3x350m på samma procent. 
Det känns som om det är onsdag och fredag hela tiden. Det tar inte lång tid tills man ligger helt utpumpad efter mållinjen tills man är där igen. Men som det står på en affisch på HPC: "They never said it would be easy. They only said it would be worth it." Så, det är bara att springa! Vi har igen det sen!
Det är lite drygt en månad kvar till tävlingspremiär så det börjar närma sig!
 
Under denna träningsperiod har vi bara varit fem tjejer på träningarna (när alla har varit där). Resten av gruppen är och gottar sig i solen i Sydafrika på träningsläger. Men i början på nästa vecka kommer de äntligen hem! Ska bli skönt att träffa alla igen och vara fler på träningarna. Den tappra skaran som varit hemma har haft kul och pushat varandra som bara den men som man säger: The more, the merrier. 
 
 
 
 
 
Nu är det dags för lunch så att det inte blir för tätt inpå intervallerna i eftermiddag. Det finns ju en viss risk att maten kan komma upp igen..!
 
Och just det, jag har min iPhone på lagning så det blir inte många bilder.
 
 
You stay classy San Diego
 

Long time no seen

It's been a while. 
Men det har inte hänt något särskilt. Träning, jobb, träning och jobb. 
Snön har kommit och vi kör all träning inomhus nu. Skönt att slippa ha flera lager kläder på sig varje pass. 
Den uppbyggnad som vi har gjort i år har gjort att jag är både uthålligare och starkare. Snabbheten har vi börjar jobba på sedan två veckor tillbaka och jag känner att jag börjar hitta den. 
Imorgon ska vi springa med spikskor för första gången på hela hösten. Längtar!

Idag beställde jag ett par nya spikskor. Korall- och svartfärgade. Kunde ju inte blivit bättre. Hoppas de passar bara.

Igår kom äntligen Karro på besök och sov över. Har inte träffat henne sedan examen. Det är tufft att ha sin närmsta vän ända i Västerås. 

Ska fortsätta njuta av min lediga dag innan det är dags för en ny jobb- och träningsvecka. 




You stay classy San Diego

meuhlinjohansson

Välkomna till min vardag! Här får ni följa mig i min resa mot att försöka göra min första landskamp i friidrott. 100m och 200m är mina grenar. Blir även en hel del bilder på min fantastiska Billy som är en 2årig cocker spaniel/springer spaniel.

RSS 2.0