This is it

Jobb mellan 8.30-18.00 idag. Lång dag men hade bara W. Mellan 9 och 10 var han hos grannen och lekte, sen tittade vi lite på tv, sen cyklade vi till stranden och lekte sen cyklade vi hem till en av hans kompisar. De lekte och vi vuxna satt och stekte. Sen när vi skulle gå och hämta O så öppnade sig hela himlen så vi gick i tofflor med paraply, riktigt kul faktiskt och skönt!
Sen gick allting fort till klockan sex så det var nemas problemas.
Dagens största problem har dock varit att packa och att det inte skulle väga för mycket.. Slutade med att jag fick lägga ca 5 kg i en av familjens väskor. Men har man varit här nästan ett år så har man.
Har i alla fall fått ihop allt så det är skönt. Bara lägga i lite till i handbagaget imorgon. Vid 14.00 kommer blien och hämtar oss sen flyger vi ut runt fem tror jag. Landar i Svea Rike på onsdag morgon.

Jo förresten, jag och Lotta sprang ett halvmaraton igår! Fy vad kul det var. Sprang hela så jag är stolt. Var inte alls så jobbigt som jag trodde det skulle vara. Gbg-varvet nästa!

Hade sedan en hejdå-middag här hemma med ett gäng. Tacos hade jag lagat och det var riktigt gott.

Nu är jag riktigt trött och måste sova. Jobb imorgon mellan 8-13 innan vi far.

You stay classy Sweden
I´ll see you soon then







Midsommar

Igår var det midsommar med sol och värme. Det har man ju knappt aldrig fått uppleva. Haha
Jobbade till 14 sen stack jag och Vanessa till Battery Park. Hängde med en av tjejerna som tävlade om att bli Anna Ankas assistent. Inte min typ av människa så efter ett tag hittade jag Marcus, Johan Malin och gänget så hängde med dem ett tag. Sprang in i Stephanie Lingmerth av alla människor! Hittade även au pairer från Albany som jag träffade på Silver Bay i mars. Helt otroligt.
Men vad gör man inte för att få träffa massa svenskar i NYC?
Det var riktigt många snygga människor. Fan vad svenskar är snygga om man jämför med andra. Jag och Anna kände oss som om vi hade kommit till himmelen.
Vid åtta kom Anna fram till parken efter mina beskrivningar i subwayen. Ja Elin och Karro, jag vet vart jag ska åka nu. Woho.
Jag och Anna stannade i parken typ till halv tio - tio och pratade med ett gäng svenska killar (män?) de var störtsköna. Anna blev lite besviken för snyggen hade ring på vänsterfingret. Men Malin han med skjorta är ju gift!! Han kanske bara är förlovad? Jaaa och? Samma sak. Haha. Men killen i pikén skulle du satsat på Anna.
Vi hade rockringstävling med en liten tjej. Killarna trodde inte jag kunde rocka, för helt plötsligt slängde tjejen rockringen till mig och jag började först skratta och tänkte hur sjutton börjar man snurra på den här saken? Men jag fick till och med applåder för att jag faktisklt Kunde rocka rockring, haha.
Sen drog vi till en restaurang på Times Square och åt. Jag åt lax, grönsaker och lite ris. Anna åt mahi mahi men om ni frågar henne heter det maihai maihai. Efterätten behöver vi ju inte nämna. Vi ville i alla fall rulla hem. Vi såg bilder framför oss när vi skulle bära varandra samtidigt, vilket slutade i en klump på marken med armar och ben åt olika håll. Så vi kom fram till att det var ingen bra idé.

Efter att ha sovit skavfötters och ett par timmar för lite, gick vi upp och jag följde Anna till tåget. Alltid lika tråkigt att säga hejdå. Men vi ses i augusti!!
Sen spaterade jag en sväng till Binney Park, såg den gigantiska skalpaddan och så gick jag vidare till Starbucks i Riverside. Drack en is cinnamon dolce latte, muuuuums vad gott det var. Kan nog bli en kaffedrickare tror jag. Funderar på att testa en skinny vanilla ice latte imon eller på måndag.
Efter kaffen kom Ulrika och vi gick och gjorde manikyr och pedikyr.
Insåg en joooobbbig sak för ungefär en timma sedan. Den ENDA gången jag tar av mig min ring är när jag gör manikyr. Och vart är den nu? Kvar på Coco Nails.. :(
Imorgon hinner jag ju inte gå dit och kolla.. ska fråga snällt om Ulrika kan åka och kolla. Så himla klantigt, men jag skyller på dem för det var hon som bad mig att ta av mig den.
Har bara solbränna kvar efter den. Har haft på mig den jämt sedan jag fick den.

Nu har Lotta varit här och vi har smidit planer för imorgon. Giv mig styrka!!

You stay classy Sweden




Frihetsgudinnan var självklart med oss


Mycket folk. Brukar vara runt 3000-5000 pers
Självklart var det dans runt midsommarstången

Nu har den kommit

Fick min flygbiljett för augusti idag.
Jag kör en Ida. Gissa datum. Den som gissar rätt kanske får nått fint. Haha


Nu ska jag in i duschen och ska göra mig iordning för en kväll i city i det finfina vädret!
Såhär fint och varmt har jag aldrig haft det på midsommar. Underbart

Hoppas ni inte blir för fula (citat viktor) ikväll

You stay classy Sweden

Torsdagen den 24 juni

Jaha gott folk, snart har hela juni Också passerat. Det är ju helt sjukt.
Snart är jag ju 50..

Och de 4 månadersresenärerna påbörjar sin resa hemåt nu. Helt otroligt att tiden flyger så.

Allting flyter på här borta. Mycket jobb och har sprungit en del.
Det är ganska jobbigt att när jag är ledig jobbar mina tompisar. Men imorgon kommer bli såå bra.
Ska in till city när jag har slutat. Ska försöka få tag på Sandra, Emma och Maria. Ska köpa en parfym och spatsera runt i NYC för sista gången innan det blir Svea Rike igen.
Sen imorgon hörrni, vet ni vad jag ska göra då? TRÄFFA ANNNNA :D
Jag och bästa Anna ska äta middag i stora staden imon kväll, sen ska vi hem till mig och ha pyjamasparty!
Kanske även Lotta hänger på middagen! Mellan 5-8 är det midsommarfirande i Battery Park i NYC så dit ska jag och titta när folk dansar små grodorna. Ska även träffa Vanessa, Marcus och Johan. Najs najs.

Ikväll blir det jobb igen. Men är ledig 1,5h till. Sen blir det att lägga killarna.
Igår kväll när mina värdpäron hade åkt hem från city på kvällen hade en man varit så full att han hade stått och slickat på rutorna. Haha

Går rykten om att det ska bli en severe thunderstorm ikväll. Kul

Jag har världens bästa värdfamilj!


You stay classy Sweden

Ny vecka - igen

Ny vecka - nytt liv.
Alltid mitt motto på måndagar, vilket egentligen ska betyda att jag ska börja vara nyttig igen men det slinker ner en godsak emellanåt ändå även att jag verkligen lovar mig själv.. hm.

Idag var det jobb mellan 8-14. Gick ganska snabbt ändå även att det kändes segt i början. G hade träning först, sen var han på playdate med U och W var hos grannen och lekte så jag fick mig en lugn stund.
Sen åkte vi till poolen och badade och åt lunch.
Där efter gjorde jag några ärenden åt U och vek tvätt. Sen var klockan halv fyra och jag skjutsade hem Ws kompis och sen fick jag sluta. Åkte då till posten och skickade hem ett paket med lite kläder för att göra lite mer plats i resväskorna. Ekorre är vad jag är. Samlar på mig precis allting.
Men tror faktiskt jag kommer få ner allt jag vill i väskorna nu, kanske kommer väga lite för mkt bara men det är väl bara att se glad ut och betala antar jag?

Försökte cancellera mitt membership på gymmet men var tvungen att ha något som bevisar att jag ska flytta, något med min adress i Sverige på. Har jag det? Nej.
Kom hem, plockade lite bland kläderna och sen hade jag ett långsamtal med Lisa. Därefter var min motivation till att springa på noll, men jag gjorde det ändå och det kändes ovanligt bra. Även om vaderna har kännts mer det sista så ignorerade jag dem och spraang!

Nu efter ännu mer plockade med resväskorna så ska jag sova.
Gonatt och

You stay classy Sweden


Bild från bröllopet i lördags. Hahahaha

Indiana

Torsdags kvällen blev finfin med fina tjejer i NYC!
Ni får titta på deras bloggar senare om ni vill se bilder. Min kamera är inge bra när det är lite mörkt. Får nog införskaffa mig en ny.

På fredagsmorgonen flög vi iväg runt 11. Checkade in på hotellet och jag fick ett eget rum. Kändes väldigt lyxigt! Hade en dubbelsäng, badrum med bubbel och dusch, två tv-apparater, ett litet kök och ett litet vardagsrum. Kändes som att bo i en egen lägenhet, haha.
På kvällen gick vi ut och åt med Tims familj och jag trodde jag skulle få uppleva min första tornado. Allting blev först sådär läskigt rosa ute, det började blåsa och åska. Sen blev det kolsvart och det blåste jättemycket och regnade. Molnen hade konstiga former och träden låg typ ner samtidigt som det blixtrade konstant. Strömmen gick överallt och vi fick inte lämna restaurangen. Som tur var kom det aldrig någon tornado. Något skärrad efter upplevelsen sov jag ganska dåligt natten till lördagen.
På lördagen fick jag se att jag var i det riktigt USA. Feta människor precis överallt! Såg knappt en smal människa på hela helgen. Välkommen till mid west USA fick jag höra. Haha. Helt otroligt!
Och där bor Karro typ. Vilken chock du skulle få om du verkligen kunde komma och se vart och hur jag bor!
Bröllopet var ju även på lördagen och det var jättefint! Det var utomhus i en jättefin park. Sen var det förrätt, huvudrätt och tårta och självklart dans efteråt. Runt nio åkte jag och mina små pojkar hem och sov. Eller jag tittade på filmen Road Trip, den är ju lika sjuk varje gång.
Idag, söndag, blev det frukost med släkten på Ihop. Så Ida, jag fick mina pannkisar!

Har lärt mig måånga saker här i USA. Kan göra en väldigt lång lista. Men det sjuka är att jag faktiskt inte har så mycket emot att flyga längre. Tro det eller ej. Sov både på flyget till Indiana och tillbaka!
Hoppas det går lika bra på tisdag nästa vecka! Och inte att jag mår illa osm förra gången.

Tack så mycket världens bästa värdfamilj för ännu en toppenhelg och resa!

Nu ska jag börja titta på SATC 2

9 dagar (8 när ni läser det)
Helt otroligt

You stay classy Sweden

16e juni

Halva 2010 har typ gått. Helt otroligt ju.

Det är mkt jobb som gäller. Håller även på att sortera mkt av det jag har lyckats samla på mig under året och det är inte lätt. Såååååå mycket!
Tacka vet jag vacuumpåsar.

Ikväll har jag varit kreativ. Var först på banken, sen skype med Lisa i en timma, sen har jag tvättat, vikt tvätten, bytt sängkläder, fått lite mer ordning på packningen och så har jag sett the Blind side. Riktigt bra film. Se den!

Imorgon ska jag gå upp tidigt och springa. Sen blir det en lång jobbdag men sen drar jag in till NYC och äter middag med fina tjejer. Elin, Karro, Ida och Malin!!!! Ska bli sååååå kul

På fredag flyger jag och familjen till Indiana för ett bröllop. Kommer tillbaka på söndag.

Nu ska jag sova så jag får lite nya krafter. Det behöver jag.

You stay classy Sweden



Min nya klänning jag har köpt till bröllopet :)

15 juni

Idag gjorde jag det.
Klockan ringde 06:00 och jag gick upp för att gå ut och springa. Sprang en mil och det var ganska seg. I början kände jag mig mer död än levande, jag är ju ingen morgonmänniska precis.
Sen blev det dusch och frukost. Är klar tidig idag och det är skönt.
Nu på morgonen ska mr G ha träning i två timmar. I eftermiddag ska vi nog allihop åka till poolen. Ikväll har jag au pair-möte, men som tur är, är det faktiskt i Old G idag. Så jag ska göra alla svenskar avundsjuka och cykla dit, haha.
Nu ska jag lägga mig ner i 3 minuter, sen ska jag gå upp och börja jobba.
Ha en fin dag gott folk.

14


You stay classy Sweden

Ännu en helg

har nu passerat och även den har varit trevlig.
På fredagen som sagt så var jag och miss Lotta på Cheesecake Factory och mumsade. Sen satt jag och min värdmamma och grät till Dear John.
Igår, lördag, sov jag ut och sen gick jag till gymmet och mötte upp med Lotta och Brian. Sen drog vi till en fulllllpackad bar i Stamford och tittade på USA-England.. drack fyra öl, men vad gör man inte när man blir bjuden och glaset fylls upp? Efter all löpning känns det ju lite snabbare.. Jaja.
Sen åkte vi hem till Lotta efteråt och satt ute i trädgården, käkade hembeställd pizza och åt chips. Snackade massa skit och hade allmänt trevligt.

Sov inte så bra inatt men lyckades ta mig igenom dagens jobbpass utan problem, 11-17. Jag och barnen hade det bra och jag gjorde pannkakor vilket var väldigt mumsigt!
Nu sitter jag här och skypar med Lisa och det är alltid lika kul och välbehövligt. Smögen!!!!!
Ikväll blir det häng med Lotta men vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Var snack om Ben&Jerry´s. Har ju aldrig provat det så kanske är dags nu.

Oliver var på kalas idag och hans kompis hade just brutit handleden. Olivers kommentar var, ja men det varj u tur att det bara var en. Haha.
Sen när jag hade gjort pannkakor frågade jag William om han verkligen blev mätt på två stycken. Då sa han, ja men jag äter inte så mycket när det regnar. Haha de lyckades båda två idag.

16

You stay classy Sweden

10 Juni

Gokväll gott folk!
Det har inte hänt något spännande i mitt liv som jag kan skriva om. Det är jobb och träning som har hänt typ. Har även lyckats se några filmer. Helt otroligt.
Ikväll hade jag ingen motivation för fem öre på gymmet. Och nu ska jag åka och fika på Starbucks med Marcus.

Pratade med Lisa både igår och idag, välbehövligt. Snart ses vi!!!!!!

19, herregud..

You stay classy Sweden

7e juni

11.30 började jag jobba idag vilket var väldigt lyxigt och skönt. Och det gick att andas ute idag när jag sprang och jag blev inte så äckligt svettig! Riktigt skönt.
Sen hämtade jag och Mr G William och drog till the Water Club och mötte upp värdmamma. Sen badade vi i poolen och hade det trevligt. G blir så lycklig när han får bada!
Sen tvättade jag när jag kom hem och gjorde inte särskilt mkt mer, sen var klockan halv sex och då slutade jag.
Drog då självklart till gymmet. Måste köra ett sista hårt race nu.

Tittade just klart på filmen Remember me. En gråtfilm de sista 5 minuterna.
Och sen går man in och läser Idas blogg om att hon har träffat sin mamma.. då blev det lite jobbigt för en stund. Men då fick jag tänka att jag faktiskt åker hem om 22 dagar och får träffa min mamma lääänge!
Och jag måste njuta av min sista tid.
På lördag ska jag se USA-England med Lotta någonstans. Sen ska jag träffa Elin, Karro, Ida och Malin i NYC. Därefter blir det bröllop i Indiana och sen är det midsommar-helgen. Då händer det måånga grejer. Ännu ett av mina livs mål ska uppfyllas och så kommer Dagotto med sällskap och hälsar på!
Sen på tisdagen efter åker jag hem. Helt otroligt. Det var nyss 42 dagar tills jag skulle hem.. Tiden flyger verkligen.
På ett sätt vill jag att den ska det men samtidigt inte.
Jag älskar mitt liv här. Men jag vill hem till många saker hemma också. Plus att jag hoppas att jag kommer in på skolan jag sökt. Och jag och Lisa ska ha världens bästa sommar tillsammans! Smögen kommer bli oslagbart!
Kan inte alla mina närmaste flytta hit istället?
Och fy vad jag kommer sakna gymmet. Alla är så himla härliga och skämtar med mig varje dag. Det kommer jag sakna oerhört mycket! Och Lotta. Vad ska jag göra utan henne? Utan Lotta hade jag aldrig lyckats ta mig igenom allt. Nästa år ska vi fira våra födelsedagar tillsammans i Amerikat förhoppningsvis. Hon blir 30 och jag 21 så då blir det fest! Karibien kanske?
Nä nog med depp. Allting löser sig.

You stay classy Sweden

Löördag

Hade ställt klockan på 8.30 idag. Då gick jag upp och sprang. Och då var det liiite svalare i alla fall. Blev en mil, sen frukost och sen stack jag ut till stranden igen. Men det var lite molnigt så jag valde att spendera pengar i Greenwich istället. (Det har ju dock varit sol hela dagen sen bara för det)
Jag köpte ett par fina träningsshorts på Lululemon och nya trosor på Vickan´s. Gick även till ett ställe där jag fick göra min egen sallad och den blev mums!
När jag var i stora staden Greenwich ringde Lotta och frågade om jag ville med till gymmet ikväll och visst, jag är inte sen på att ställa. Så vid fem åkte vi dit. Jag körde dock bara den älskade stair mastern i 20 min och armhävningar och bål. Sen var jag klar. Inte så konstigt kanske..
Nu när jag kom hem åt jag makaroner och köttfärslimpa och så har jag gjort fransk manikyr på mig själv. Denna gången blev det faktiskt ganska bra!
Det är jobb även ikväll men det känns helt okej. Jag känner att jag har behövt ta det lugnt den här helgen och bara koppla av. Är det fin väder imon (snälla) så ska jag sola på förmiddagen och sen på au pair-möte.

Grattis studenter, hoppas ni har haft en kalasdag!
Det är ju helt sjukt att det är ett år sedan jag själv tog studenten..

You stay classy Sweden

4 juni

Som allt annat så ska även värmen vara överdsrivet mycket. Jag älskar sol och värme men det finns ju en gräns. 30 grader och 100% luftfuktighet.. känns lite för mycket faktiskt. Och ja det är ju bara 4 juni än.. kan inte bärga mig till hur det är när vi kommer tillbaka i augusti!
Jag kommer ihåg hur äckligt varmt och klibbigt det var förra året. Det var den värsta värmen jag känt nån gång.

Jag sa till Lisa härromdagen att det känns som om jag är utomlands.. och jo det är jag ju också men jag menade då sol och bad-semester, typ Mallorca. Är jag ledig springer jag en runda och sen hänger jag på stranden. Jobbar jag och har ett par timmar ledigt hänger jag i solen.. och när jag slutat slutat så tränar jag. Ja, jag älskar livet!

Skulle egentligen springa ännu ett 5km race på söndag, men vem fan vill springa 7am??? Jag har blivit galen men inte sååå galen!

Ikväll ska jag jobba. Börjar om 35. Ska lägga min små män och sen ska jag titta på Alice i underlandet. JAG laddade ner två filmer igår. Det var nog första gången på två år.

Grattis till studenten gott folk!

You stay classy Sweden

På di på di

Härromdagen satt jag och tänkte tillbaka på när jag var i Ayia Napa.. och insåg att jag saknar mitt härliga killgäng. Ådis, Limpan, Rickard, Jörni, Erika o Bengis och ja de två sistnämnda är inga killar, jag vet. Men det var vi som hängde dag ut och dag in och jag saknar det! På di på di!

Åter till Amerikat. Allting flyter på som vanligt. Till och med alldeles för fort tycker jag. Men det vet ni ju varför.
Paniken börjar växa sig fram kan jag säga. Tur att jag får två veckor till. Annars hade jag nog dött.
27 dagar tills vi far till Sverige. Jag och familjen ska åka. Men jag ska vara hemma så gott som hela tiden. Jag kommer få världens bästa sommar med världens bästa Lisa!
Sen ska jag tillbaka hit ett par veckor för att avsluta mitt år.
Hur ska jag någonsin kunna åka härifrån och säga hejdå? Satt och pratade med min värdmammas föräldrar ikväll och insåg att det inte är lång tid alls kvar. Jag trivs så enormt bra. Mycket bättre än jag någonsin hade vågat hoppas! Att jag kunde ha sån tur och hitta världens bästa värdfamilj.

Idag blev det en lång dag men sprang med G på morgonen vilket gjorde att dagen inte kändes lika lång.
Nu på kvällen har jag varit på gymmet och gått på den där förbenade trapp-maskinen! Jag blir så enormt svettig!
Men skönt är det.

Nu ska jag skriva ett mejl till min fina tompis Lisa!

You stay classy Sweden

meuhlinjohansson

Välkomna till min vardag! Här får ni följa mig i min resa mot att försöka göra min första landskamp i friidrott. 100m och 200m är mina grenar. Blir även en hel del bilder på min fantastiska Billy som är en 2årig cocker spaniel/springer spaniel.

RSS 2.0