29 september

Konstigt nog är det tisdag, IGEN.
Livet flyter på att jag trivs verkligen. Älskar livet, familjen och vädret är också kanon!

Igår fick jag massa tips av Lotta så nu är det bara att försöka göra nånting också.

Antar att det lär bli en väldigt lugn vecka. I helgen hoppas jag på shopping


för er som inte vet, så har jag alla bilder jag tagit på resedagboken, meuhlin


you stay classy san diego

27 september

Det blev ingen fest igår. Vi åkte på bio och såg The Surrogates och den var bra. Men det var en sån där film som Joacim skulle behöva förklara för mig, haha.
Filmen började 23.50 så jag var lagom trött innan den började. Men det var inte jag som somnade i alla fall, för det gjorde Joshs kusin och kompis. Hans kusin började snarka så högt att jag inte hörde vad de sa i filmen..

Eftersom jag är värdelös på att hitta saker på internet har jag börjat fundera på om man ska ta ett par Silverbay helger ändå så man blir av med det där pluggandet. Det verkar inte så krävande ändå.
Ska prata med Ulrika om det imon.

Idag regnar det konstigt nog och jag vaknade vid tolv. Har inte sovit så länge här än, så det var välbehövligt.
Dagen kommer att bjuda på en film i sängen och sen åka iväg och äta och shoppa med Toby och Josh. Och ni ska veta att de shoppar mycket mer än vad jag gör, konstigt nog. Och än så länge har jag "bara" köpt två par skor här. Eller ett par riktiga skor och ett par sommarskor som går sönder efter någon månad.
Vet inte om det blir ett par löparskor idag eller om jag ska vänta ett par veckor.
De jag har nu är faktiskt väldigt slitna, tom så att man ser det vita under dem på vissa ställen.

Nu ska jag sätta i en film och halvsova

Mamma, Pappa, Lisa, Joacim, Sigge och Liam - jag saknar er väldigt mycket! 11 veckor kvar



you stay classy san diego

26 september

William fick åka hem från sjukhuset idag

Dagen har varit ganska lugnt. Sprang 5 km efter att jag hade jobbat och sen satt jag en liten stund i solen.
Nu sitter jag och tittar på Sunes jul, så sjukt bra
Ikväll ska jag träffa Toby, Josh m.fl, vet inte vad som händer men det lär bli trevligt.
Imon är jag helt ledig, skööönt!

Skepp ohoj, här var det skoj! Min mamma jobbar på ett bibliotek, mamma mamma mmammmma!










you stay classy san diego

25 september

I onsdags kväll var jag, Tim och barnen och åt glass. När vi kom hem var jag så trött att jag gick ner i mitt rum, läste och lyssnade på musik. Sen vaknar jag vid 00 av att Tim knackar på min dörr. Han säger då att Ulrika har åkt till sjukhuset med den mellersta killen. Han hade börjat spy på kvällen och sen fått krupp.
Han hade inte lugnat ner sig så var tvungen att åka in. Tim ville då att jag skulle börja jobba halv sju dagen därpå. Och självklart vill man ställa upp.
Men klockan 02 knackar det igen.. och Tim säger då att han också måste åka iväg till sjukhuset för att W inte andas själv alls och måste transporteras till ett annat sjukhus.
Jag fick då gå upp och lägga mig i föräldrarnas säng med Oliver och försöka lugna ner honom och förklara varför alla utan jag och Gabbis var borta.
Vi lyckades till slut somna och sen kom Tim hem igen och jag kunde gå ner och lägga mig.
Igår var det jobb så gott som hela dagen mellan 7.30-21.00.. men allt för att underlätta för dem.
W andas fortfarande inte av sig själv och måste fortfarande ha en tub som hjälper honom. Sen har han hur mycket slangar som helst i armarna och det var hemskt att se när Tim visade en bild. Och alla maskiner som står runt omkring.
Idag är det jobb mellan 8-12 till att börja med, sen från 15 till nånting. Så när jag har min lediga tid där mellan 12-15 så ska jag ut och springa och rensa huvudet lite. Hade ingen tid till mig själv alls igår.
Idag lär det blir två varv runt Tod´s Point, känner att jag behöver det.
Nepp nu vaknar nog Gabbis snart från sin nap

You stay classy San Diego

23 september

Igår kväll jobbade jag extra så det blev lite extra pengar. Tror dock jag ska spara dem så jag kan shoppa lite om ett tag.
Något som jag verkligen behöver är ett par nya löparskor. Men väntar nog ett par veckor till.
Jobbet flyter på. Morgonpromenader med Gabbis när han sover och några timmars ledigt efter det. Sen soccer eller tennis med de större efter skolan.
Springer minst 5 km varje dag och det känns bra förutom min stora blodblåsa som jag har på höger stortå. Ska man ta hål på dem?
Slutar vid fyra idag så då ska jag springa milen.
Vädret här är varmt och lite moln men mest sol.
Hoppas allt är bra med alla där hemma


tack för pratstunden innan Joacim. du är guld


you stay classy san diego

jag saknar dig!!

19 september

Även denna vecka flög förbi. Tycker det är tisdag och torsdag hela tiden. Tisdagar tvättar jag barnens kläder och på torsdagar får jag lön.
Vädret har varit blandat. Både suupervarma dagar med sol och även två dagar som var lite kyligare med regnskurar. Men idag har det varit lite höstigt även att det har varit över 20 grader och soligt.
Igår kväll var jag Toby, Josh och Joshs kompis Kevin och bowlade någonstans nära NYC. Jag vann över dem i båda serierna, woho.
Kom hem runt ett på natten och idag var det uppstigning vid halv nio för Toby hämtade mig vid 8.55 för vi skulle till IKEA i New Haven med Vanessa och Pernilla (två andra au pairer).
Bästa delen på IKEA var självklart Swedish Food Market! Hittade Pågens Gifflar!! Så min dag blev kanon!
Sen blev det hemfärd och då satte jag mig en stund i solen och läste Love the one you´re with. Den kommer handla om mig i framtiden.. Om nån vill veta varför så skriver jag ett mejl.
Efter ca en timma i solen tog jag cykeln till Tod´s Point, det är där stranden är men även som Lövhult så det finns lite löparslingor och sånt. Så jag cyklade ut dit och så sprang jag ett varv, vilket motsvarar 5 km. Men jag var inte trött när jag kom tillbaka och kände mig dålig om jag inte sprang ett varv till så jag stretchade ut de stora klumparna på benen och sprang ett varv till. Och det kändes så bra, andningen var bra och benen mådde ganska bra. Så det blir en mil imorgon också!
Imorgon ska vi äta kräftor här hemma med några andra familjer. Sen tror jag att jag ska träffa Victor en stund och gå en runda.

jag saknar er där hemma. men som liam sa, det är snart jul och då ses vi!

You stay classy san diego

15 september

ett år sedan
jag saknar dig
jag hoppas du har det bra älskade morfar




lisa, du gjorde min dag!

14 september

Förra veckan jobbade jag som sagt 4 kvällar och det var ganska segt.
I fredags åkte jag och Tobias en sväng till Stamford Mall och då hittade jag äntligen mina vita Converseskor i min storlek!
Lördagen var väldigt grå och tråkig så det blev en powerwalk till Lotta på gymmet, sen signa up på ett solarie ställe (sjukt dyrt) och sen spatsera hem med Lotta. Sen efter en timma eller något tog jag bilen och åkte till gymmet. Var riktigt trött så sprang en stund på löpbandet sen satt jag och stretchade i ca 30 minuter..
På kvällen blev det jobb igen..

Och igår var det Scavenger Hunt i NYC. Mitt lag bestod av Tobias, Daniel och en tjej från Estland.
Trots att jag inte vart särskilt nöjd med lagmedlemmarna och då menar jag inte Tobias! så placerade vi oss ganska bra. Vi fick i alla fall ett kort på Starbuck som var fyllt med heeela 5 dollar!

Efter tävlingen gick jag, Vanessa, Pernilla och Tobias runt i NYC! Det var MTV Video Music Awards igår så vi fick se Taylor Swift spela live på Times Square och det var häftigt!
Efter några timmars spatserande var alla helt döda så vi tog tåget hem!
Tack för en toppendag

Idag har jag varit ute på en lång morgonpromenad, ätit världens godaste multigrain bagel och yoghurt. Börjar jobba om en halvtimma, jobbar fram till sex. Sen blir det gymmet med Lotta!

you stay classy san diego

9 september

i thought that this was a good day.
allt gick kanon. jag och gabbis var på music-class och hade trevligt. sen hade vi en playdate med sarah och miles.
sen skulle jag och de äldre killarna åka på tennis. man ser verkligen ingenting bakåt när man backar med den stora land rovern.. så jag lyckades backa in i deras grind så den gick lite halvt sönder. mådde så sjukt dåligt efter det. det var första gången jag gjorde nått sånt. jag vill ha mammas clio!
men ulrika förstod mig för hon tycker själv det är jättesvårt och hennes första backnigsolycka var också med denna bilen så.

sen när jag och killarna kom hem från tennisen var jag ledig. då hade jag och ulrika vårt weekly meeting. då ska vi diskutera hur allting går och så. sen kom vi till det där med julen. de ska nämligen fira jul i indiana hos min värdpappas föräldrar. men där är det verkligen fullt hus och det finns ingen plats för mig. det är okej för mig så det är inte det. men då gav hon mig fyra alternativ och detta gör mig frustrerad för jag har verkligen ingen aning om hur jag ska göra. jag hatar att få för många alternativ att välja mellan. beslutsångest..
1. de betalar en tur- och returbiljett till sverige, får det som en betald arbetsvecka.
2. åka på semester någonstans med någon
3. försöka hitta en annan familj att fira med
4. eller att mina föräldrar kommer hit då

Jag känner inte att jag har råd med att åka utomlands just då och jag vill ändå fira jul på ntåt sätt. det skulle kännas för konstigt att hoppa över det helt! sen känns det konstigt att hoppa in i en random familj och fira jul.
jag vet även att mina föräldrar inte kan lämna nässjö över jul.
och jag har väldigt blandade känslor över att åka hem.. jag vill egentligen inte det men ändå vill.
jag vill hem och träffa sigge, mamma, pappa, liam, noah och lisa. det är vad jag saknar mest. skulle va underbart att få träffa alla igen men det skulle nog vara väldigt svårt att åka tillbaka. men jag älskar mitt liv här i usa så.. usch det är riktigt svårt!
hjälp mig!

you stay classy san diego

8 september

Ännu en jobbvecka har börjat. Imorgon börjar även William i skolan, eller det är först inskolning denna veckan men sen börjar han också på riktigt. Då blir det bara Gabbis kvar här hemma och Ulrika och jag tar hand om honom tillsammans så det är lugnt.

Igår jobbade jag kväll, mellan 19 - typ 21.30. När killarna hade somnat tittade jag på One tree hill och Gossip girl. Fick veta att det är säsongspremiär nästa vecka, weeei!

Idag var det som sagt jobb. 8.15-13, 15-18. Tvättade barnens kläder idag, men det är kanonsmidigt. Man lägger allt i samma och trycker på två knappar, sen får man vänta 50 min tills den är klar. Sen slänga in allt i torktumlaren i 40 min och sen vika ihop allt. Sjukt smidigt.
Efter jobbet åkte jag som vanligt till gymmet. Har tränigsvärk från igår. Körde mitt första benpass igår. Känns så omotiverande att köra sånt när jag inte har något direkt mål.
Men imon blir det Bootcamp på kvällen, det består av ca 50 min cardio så det lär kännas! Najs!
Crosstrainern har varit min vän under två veckor och kommer vara det under resterande veckor här i USA. 30-40 min och dagen.

På lördag ska jag och Josh åka och träna på tracks, ÄNTLIGEN! Köra mycket löpskolning och komma in i det, men ska också ta på mig spikskorna och springa allt jag har. Det är världens bästa känsla.

Ische, jag saknar dig enormt mycket. Du vet vad du har lovat mig tompis.

Nu ska jag läsa ett par kapitel i Love the one you´re with

You stay classy San Diego


helgen

I fredags var jag ledig på kvällen. Dp blev det gymmet med Lotta och sen slappade jag.
Igår var jag, tobias och marieke i NYC och shoppade.
De orkade inte med mitt tempo och blev trötta ganska fort, haha.
Tänkte att jag skulle tagit massa bilder igår, men det blev bara tre stycken. Och alla var inne på Grand Central och blev jättedåliga..

Idag har jag varit en sväng på gymmet igen. Sen gick jag med familjen till några av grannarna som hade byggt ett nytt hus. Det var gigantiskt och jag bestämde mig för att jag ska köpa det när de ska flytta.
Mamma, du hade älskat föräldrarnas badrum! Det var jättestort och jättehögt i tak!
Efter det gick jag, Ulrika och hennes mamma som är på besök till The Beach House och åt middag.
Sen satt jag och pratade med Ulrikas mamma ett tag i köket medans jag målade naglarna. Sen poppade jag lite popcorn och gick ner till mitt tv-rum. Konstigt nog fanns det inget kul på tv:n ikväll..

Imon blir det att ligga i solen några timmar, sen gymmet med Lotta och sen jobb på kvällen.

You stay classy San Diego

:(

sug min, du som tog alla mina pengar ur mitt skåp på gymmet!
visst, jag får väl skylla mig själv som lämnade över 400 dollar i skåpet.. men man tror ju inte att sånt ska hända.
jag är så sjukt arg på mig själv och den som tog dem!

men tack vare världens bästa föräldrar kan jag åka till NYC ändå imon! Tack, jag älskar er!
nu ska jag sova, toby kommer och hämtar upp mig och marieke vid 8.30

You stay classy San Diego

(lämna aldrig era värdesaker någonstans om de inte är inlåsta).. 

Vecka 2

Jag känner att jag börjar komma in i allting mycket bättre nu.
Oliver har börjat skolan så just nu är det två barn hemma från skolan. Jag jobbar mellan 8-11 och 15-18 mån-fre denna veckan. Så nu är det alltså bara en jobbdag kvar denna veckan.
Jag har även bytt gym till NYSC, kände fler där och det är mycket roligare där. Personalen är väldigt trevliga där!
Jag har varit där varje dag denna veckan. Har hittat min träningsnarkomanskompis Lotta! När jag kommer in på gymmet bara skakar en som heter Will på huvudet och säger: ska du vara här och träna i tre timmar idag också eller? Haha!

På lördag ska jag, Tobias och Marica in till NYC. Ska shoppa träningskläder, solglasögon och troligtvis lite annat!
På söndag ska jag träffa en kille som heter Victor som har passat mina värdbarn förut. Tänkte kolla om han har nått tips på vad de tycker är kul och sånt.

Sen så ska jag försöka ta mig till Greenwich High School för att fråga om det är okej om jag tränar på deras löparbanor på kvällarna. Saknar verkligen att få springa det snabbaste jag kan hur länge som helst.
Jag älskar att stå på cross-trainern men inget slår känslan att få springa så fort man kan.
Så det ska jag försöka fixa imon eller i början på nästa vecka!

Jag saknar er

Godnatt,

You stay classy San Diego

meuhlinjohansson

Välkomna till min vardag! Här får ni följa mig i min resa mot att försöka göra min första landskamp i friidrott. 100m och 200m är mina grenar. Blir även en hel del bilder på min fantastiska Billy som är en 2årig cocker spaniel/springer spaniel.

RSS 2.0